4 AWE-SOME tools voor je zaak!

Door mijn beroep kom ik alle dagen in contact met andere ondernemers. Ik kom in contact met dames die al jaaaaren hun zaak runnen, maar ik kom ook dames tegen die nog maar net beginnen. Voor beide kanten is het soms nog zoeken naar de juiste tools. De tools om hun zaak te doen lopen zonder zélf al te veel tijd te verliezen. 

Naast de perfecte kunstnagels, het mooie interieur en de klantenservice (niet chronologisch 😉 ) is ook het runnen van jouw business an sich een hele karwei. Boekhouding, klanten vinden dmv marketing, gevonden worden, .. is vaak een overschat gegeven. Veel ondernemers zien alleen het leuke aan hun onderneming, maar helaas moeten de minder leuke dingen ook aan bod komen om succesvol te worden én te blijven.

Daarom is het van belang om hierbij de juiste tools te gebruiken. Tools die het werk vergemakkelijken en automatischer laten verlopen. Hierdoor bespaar je tijd, en krijg je meer inzicht in de dingen die je wil bereiken.

TRELLO
Trello is echt the KEY to success als het op planning neerkomt. Werkelijk alles zet ik in mijn trelloborden. Als ik iets te doen heb -> Trello . Als ik iets niet mag vergeten -> Trello. Als ik spontane ideeën heb en moet uitwerken -> Trello. Dit bericht? -> Geschreven in Trello!

PINTEREST
Als het op inspiratie en knowhow neerkomt, is Pinterest echt mijn thuishaven. Hier vind ik echt alles wat ik wil vinden. Op pinterest kan je miljoenen foto’s vinden van nailart, je kan hier heel veel artikels vinden over het runnen van je business, interieurinspiratie, ..
Kijk eens op mijn bord, en misschien ben je zelf ook helemaal verkocht ;)!

EXCEL
Als ik mijn boekhouding up to date breng, gebruik ik het programma Excel. Gewoon lekker gratis van OpenOffice. Het handige aan Excel is dat je slechts 1x moeite moet doen om een blad te maken. En dat je er nadien jaaaaren plezier aan kan beleven. Ik heb bijvoorbeeld een blad gemaakt waar ik mijn inkomsten en uitgaven in moet voeren. Vervolgens rekent mijn blad volledig zelf uit hoeveel BTW ik moet afdragen, hoeveel vaste kosten ik moet betalen en hoéveel winst ik heb gemaakt. Ideaal toch?

FACEBOOK
Met het hand op mijn hart kan ik zeggen dat heel mijn business op Facebook gebaseerd is. Al mijn klanten, mijn netwerk en mijn klantenservice draait op Facebook. Ik maak gebruik van mijn bedrijfspagina, connecteer met andere ondernemers, en ik ben actief op allerlei facebookgroepen. Let wel op, als je niet officieel bezig bent, ook de fiscus zit op social media!

Het zou gek zijn moesten deze 4 tools de enige zijn die ik gebruik. Ik gebruik er nog minstens 4 extra. 1 waarmee ik makkelijk gepersonaliseerde afbeeldingen kan maken, 1 die mijn klanten met 1 klik op de hoogte houden van mijn nieuwste acties of ontwikkelingen, 1 die mijn klantenbereik verdubbeld en 1 die voorkomt dat mijn klanten mij ’s avonds laat nog bellen om een afspraak in te boeken.
Benieuwd geworden?

Love it, Live it, Nail it
Kimberly

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *