5 tips om het juiste penseel te kiezen

In de 4 jaar dat ik opleidingen en workshops geef heb ik al veel gezien en zeker als het over penselen gaat. Ik sta er steeds versteld van in welke staat de meeste penselen zijn. Cursisten die binnenkomen met penselen waarvan de haren scheef staan. Penselen die “vakkundig” zijn bijgeknipt en penselen die aan je handen blijven plakken van de klodders gel van 6 weken geleden.

Nochtans is een goed penseel cruciaal voor ons vak. Het is zoals een goede schaar voor een kapper. Zeg nu eerlijk, jij gaat toch ook niet naar een kapper die botte scharen hanteert?

Als je kwaliteit wil afleveren en je klanten tevreden wilt houden, dan kan dat toch onmogelijk met een penseel met scheve haren?
Zoals een schaar voor een kapper is een penseel voor een nagelstyliste erg persoonlijk. Wat ik een goed penseel vind, is daarom geen goed penseel voor jou.

Hier zijn 5 tips die mij helpen om het juiste penseel te kiezen:

  1. Kies een penseel dat in perfecte staat is.
  2. Een colorgel of een buildergel vragen een ander penseel om mee te werken. Dus kies een penseel dat bij de gel past. 
  3. Om luchtbellen te vermijden neem je best een penseel met langere haren. 
  4. Om strak te kunnen lakken gebruik je best een penseel met ronde haren.
  5. Uitproberen. Zoals met alles blijft het zaak om penselen uit te proberen en te veranderen indien je merkt dat ze niet het juiste resultaat opleveren.

Wil je weten welke penselen ik gebruik voor welk doel, klik dan hier… Of ben je niet zeker of jouw penselen wel oké zijn? Kom dan gerust eens langs, en ik kijk wat ik voor je kan doen!

TOPTIP – De beste penselen voor het aanbrengen van:

Wil je graag op de hoogte blijven van de laatste weetjes, schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief ….

Love it, Live it, Nail it
Kimberly


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *